07.12.2019
Salihli’nin sorunları TOBB toplantısında dile getirildi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Bölgesel İstişare Toplantısı Anemon Otel’de kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı toplantıya Salihli Ticaret ve Sanayi Odası 7 kişilik bir heyetle katıldı. Heyette Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral’ın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Günay Topkaya, Taner Kalay ve Yunus Kaya ile Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Doğan, Turgut Yenidünya ve Meclis üyesi Murat Girgin de yer aldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı konuşmada, il ticaret müdürlerinin, yeni dönemde artık daha aktif olacağını, tüketicinin ve dürüst esnafın yanında yer alacağını ifade etti. Bakan Pekcan, Türkiye'nin kalkınmış, güçlü, istikrarlı ve itibarlı bir ülke olması için çalıştıklarını, bunun için daha çok ihracat, daha katma değerli ürünlerin üretimi ve ticarette dijitalleşmeye büyük önem verdiklerini söyledi.

Manisa’nın yanı sıra Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, İzmir, Balıkesir, Kütahya, Aydın illerinden gelen oda ve borsa başkanları ile temsilcilerinin de yer aldığı ve iş dünyasının yaşadığı sorunları ilk ağızdan yetkililere iletilme fırsatının bulunduğu toplantıda Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel söz alarak şu sorunlara dikkat çekti:

“Salihli’de gümrük müdürlüğünün veya temsilciliğinin bulunmaması ihracatçı üyelerimizi iş gücü, zaman ve ekonomik olarak zarara uğratmaktadır. İhracatı kolaylaştırmak ve 300 milyon Doları bulan ihracatımızı daha da artırmak için Salihli’ye Gümrük Müdürlüğü’nün kurulmasını istiyoruz.

Gelirinin yüzde 60’ının tarımdan olduğu verimli tarım arazileri üzerinde jeotermal kuyularının kazılması tarımsal üretimimizi kötü yönde etkilemektedir.  Bunlara birinci sınıf tarım arazilerinde ve yerleşim birimlerine yakın alanlarda kurulmamasına izin verilmemesi ve mevcutların da yasalara uygun olarak denetlenmesi gerekmektedir.

Yeraltı sularımızı desteklemek için Yeşilkavak sulama göletinin hayata geçirilmesi önemlidir. Mevcut Demirköprü Barajı ile birlikte kapalı devre sulama sistemine entegre edilmelidir.

KGF kredisi  kullanılması aşamasında üyelerimizin bankalarla yaşadığı sıkıntıların çözülmesini bekliyoruz.”

Yüksel, toplantının verimli geçtiğini ve bir an önce sorunların çözülmesini beklediklerini ifade etti.