Salihli TSO meclisinde, ekonomi bilgilendirmesi

Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademisyeni Prof. Karğın ve Prof. Aktaş, Salihlili işadamlarına ekonomik gelişmeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

2023-2-1

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak ayı Meclis toplantısında, geçtiğimiz bir ayın faaliyetleri değerlendirildi. Meclis toplantısında aylık gelir ve giderler hakkında Meclis üyelerine bilgilendirme yapıldı.

Oda’nın 38 Meclis üyesinin yanı sıra Dördüncü Meslek komitesi üyelerinin de katılımıyla düzenlenen toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel gerçekleştirilen faaliyetleri ve ziyaretleri anlattı.

Yüksel, Celal Bayar Üniversitesi ile ortalaşa hazırlayarak kitap şeklinde bastırılan “Salihli’nin Sosyo- Ekonomik Analizi” yayını hakkında da bilgiler sundu.

Salihli TSO’nun Ocak ayı Meclis toplantısına konuk olan Manisa Teknokent Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Aktaş ile TOBB Manisa Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mahmut Karğın, “Dünya ve Türkiye Ekonomisi Mevcut Durum ve Beklentiler” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Dünya genelinde yayınlanan raporlar ve yapılan yorumlara göre, 2023 yılında küresel çapta ekonomik daralma beklendiğini vurgulayan akademisyenler, bu duruma enflasyonu düşürmek için kullanılan para politikaları, Rusya- Ukrayna Savaşı ve pandemi etkisi ile devam eden tedarik zincirindeki aksamaların sebep olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Aktaş ve Prof. Karğın, güncel ekonomik gelişmelerin yanı sıra, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve Manisa Bölgesel Yenilik Sistemi’nin bugünü ve geleceği, Manisa’nın üretimi, ihracatı ve ithalatı hakkında detaylı bilgiler sundu.

Akademisyenler tarafından sunulan küresel ekonomik gelişmelerin yanı sıra Türkiye’nin mevcut durumu hakkındaki rakamsal verilerle desteklenen detaylı bilgiler, Salihli TSO Meclis üyeleri tarafından ilgiyle dinlendi.

İki saat boyunca devam eden toplantıda işadamları akademisyenlere soru sorma imkanı da buldu.