Salihlili kurumlar, deprem bölgesine yardım için tek yürek oldu

Salihli TSO'da bir koordinasyon toplantısı yapan Salihli’deki meslek odalarının temsilcileri, deprem bölgesine ortak yardım yapma kararı aldı.

2023-2-8

Art arda meydana gelen iki büyük depremle binlerce kişi yaşamını yitirirken, on binlerce insan da evsiz kaldı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bulunan 10 ili kapsayan geniş bir coğrafyayı etkileyen yıkıcı sarsıntılar nedeniyle mağdur olan depremzedelerin yardımına ülke çapında düzenlenen kampanyalarla yardımlar ulaştırılmaya başlandı.

Salihli’nin duyarlı halkı da farklı kanallarda örgütlenerek en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri tedarik etmek için seferber oldu.

Salihli’de Kaymakamlık bünyesinde başlatılan kampanyaya destek vermek için meslek odaları ve iş dünyası temsilcileri bir bütçe oluşturarak, en çok ihtiyaç duyulan malzemeleri temin etmek için bir komisyon kurdu.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Erdal Tunca, Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Samet Balgönül, Madeni Sanatkarlar, Marangozlar, Bakkallar, Kahveciler, Terziler ve Tuhafiyeciler, İnşaat Sanatkarları, Lokantacılar, Berberler, Kunduracılar, Elektrikçiler, Manavlar odalarının başkanlarının yanı sıra, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Makine Mühendisleri temsilcileri de katıldı.

Meslek odalarının başkanları ve temsilcileri, odaların temsilcilerinden kurulan komisyonla ürün alımlarının gerçekleştirilerek, Salihli Kaymakamlığı’na ulaştırmak için koordineli bir çalışma yürütme kararı aldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, büyük bir yıkımın yaşandığı Doğu ve Güneydoğu’daki illerde depremzedelerin çok mağdur durumda olduğuna dikkat çekerek, yiyecek ve ısınacak malzemeleri en hızlı bir şekilde mağdur vatandaşlara ulaştırmak için seferber olmak gerektiğini ifade etti. Yüksel şöyle konuştu:

“Hepimizin yakından takip ettiği gibi, depremin açtığı yaralar çok derin. Kışın en şiddetli zamanında on binlerce vatandaşımız çok zor durumda kaldı. Bir tarafta kaybettiklerinin acısı, diğer tarafta açlık ve soğukla imtihan. Şimdi birlik ve beraberlik zamanı. Bütün imkanlarımızı seferber ederek, elimizden gelen yardımları yapmalı, üyelerimizi de bu konuda harekete geçirmeliyiz. Dayanışmanın güzel bir örneğini hep birlikte verelim.”

Salihli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla deprem bölgesine ulaştırılacak olan ayni yardımlar arasında en fazla ihtiyaç duyulanların başlıcaları şöyle sıralandı: eldiven, mont, bot, bere, kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, gıda kolisi (konserve), çocuk bezi, çocuk maması, kadın pedi, temizlik hijyen malzemesi.

Salihli TSO’daki toplantıya ayrıca TSO Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Berk Balaban ve Mehmet Çelik ile Meclis Üyesi Muhammet Veysel Çiçek katıldı. İbrahim Yüksel, her zaman duyarlı davranan Oda başkanlarına teşekkür etti. Oda başkan ve temsilcileri daha sonra Kaymakamlık yardım malzemeleri toplama merkezine giderek, gönüllü çalışanlara destek oldu.