Girişimci kadınlar, hemcinslerini onurlandırdı

Salihlili girişimci kadınlar, iş hayatındaki başarılı çalışmaları nedeniyle Bahar Bayramı vesilesiyle ödüllendirildi. Salihli TSO’nun Kadın Girişimciler Kurulu, 5 başarılı kadına zeytin fidanı ve anı tabağı hediye etti.

2023-3-22

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kadın Girişimciler Kurulu, her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı çalışmalarıyla ilçe ekonomisine değer katan, topluma örnek olarak hemcinslerine cesaret veren girişimci kadınlara ödül sundu.

Alis Şeff Restoran’da düzenlenen Bahar Bayramı Nevruz’u kutlama ve girişimci kadınlara ödül takdim törenine Salihlili kadınlar yoğun bir katılım sağladı. Kahvaltı ile başlayan organizasyon, Salihli TSO yönetiminin katılımından sonra ödül töreni ile devam etti.

Tören öncesinde Kahramanmaraş depremlerinde vefat eden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi.

Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral yaptığı açış konuşmasında, 8 Mart Kadınlar Günü’nde düzenlemeyi planladıkları töreni, deprem afeti nedeniyle ertelediklerini ve Bahar Bayramı vesilesiyle düzenlemeyi uygun gördüklerini ifade etti. Oral, iş yaşamında başarılı olmuş kadınları ödüllendirmeyi bir gelenek haline getirdiklerini kaydederek, Salihlili kadınları, başkalarına da rol model olmaları ve teşvik etmek için kamuoyuna tanıtma ve başarılarını alkışlama yoluna gittiklerini ifade etti.

Törende, Salihli’de lavanta festivali düzenleyen Çiğdem Ergelen’e ile Salihli OSB’de zeytin fabrikası kurucusu Hürriyet Er’e Girişimcilik Ödülü takdim edildi. Sporcu kişiliği ile Salihli’ye ödüller kazandıran ve açtığı spor salonunda kadınları bu alana teşvik eden Güner Zurnacı’ya Genç Girişimcilik ödülü verildi. Montessori tekniğini uyguladıkları İzler Anaokulu’nda başarılı bir okul öncesi eğitimi veren okul işletmecisi Berna Katran’a ve el sanatları öğretmeni Rufiye Yaz’a da onur ödülü takdim edildi.

Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, katılımcılardan büyük alkış alan ödül sahiplerine anı tabağı ve zeytin fidanları takdim etti.

Kadınların evde pek çok sorumlulukları olduğunu, bunun yanı sıra iş hayatında da başarılı çalışmalarıyla dikkat çektiklerini belirten TSO Başkanı Yüksel, Kadın Girişimciler Kurulu’nun yıl boyunca başarılı organizasyonlara imza attığını kaydetti. Etkinliklerden elde edilen gelirle 15 kız öğrenciye burs sağlayan kadınların bu fedakarca çalışmalarının her türlü takdiri hak ettiğini vurgulayan Yüksel, “Kadınların hayatın her alanında yer almasını ve başarılarıyla topluma örnek olmasını son derece önemsiyoruz. Biz Kadın Girişimci Kurulu’nun yaptığı çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz. Kadınlar her türlü övgüyü hak ediyor.” dedi.

Kadınların etkinliği kumaş üzerine özel bir iğneyle nakış tekniği olan “punch” atölyesiyle devam etti.