Salihli TSO ve İİBF’den, iş dünyasına eğitim donanımı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek olan ekonomi ve yönetimi sertifika programı konusunda Salihli TSO’da bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

2023-4-27

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ortak projesi olan “Ekonomi ve Yönetim Sertifika Programı” hakkında Salihli TSO’da bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Dünyada ve ülkemizde ekonomi ve yönetim alanlarındaki gelişmeleri yakından takip etmek ve daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenlere yönelik olarak hazırlanan sertifika programının açış konuşmasını yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, günlük hayatta sıkça karşımıza çıkan bu iki kavramın önemine dikkat çekti.

Teknolojiyle birlikte bilginin çok hızlı bir değişim ve gelişim içinde olduğunu belirten Yüksel, yeniliklere ve gelişen şartlara adapte olmak için sürekli bir eğitimin kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Programın, üniversite- sanayi işbirliği açısından önemli bir ortaklık olduğuna vurgu yapan Yüksel, şunları söyledi:

“Finans, yönetim, girişimcilik, liderlik, fikri mülkiyet hakkı, arabuluculuk gibi pek çok konuyu kapsayan eğitim altı hafta boyunca sürecek ve eğitimler sonunda sertifika verilecek.  Bu eğitimlerin ileriye yönelik iyi bir bilgi donanımı sağlayacağına inanıyorum. Ücretsiz düzenlenen eğitim programına katkılarından dolayı Salihli İİBF yönetimine ve hocalarına teşekkür ederiz.”

Toplantıda bir sunum yapan Doç. Dr. Caner Demir, Celal Bayar Üniversitesi ile Salihli TSO’nun ortaklaşa hazırladığı “Salihli’nin Sosyo Ekonomik Analizi” envanteri hakkında bilgi verdi.

Doç. Dr. Filiz Erataş Sönmez, eğitimlerin içeriği hakkında sunum yaptıktan sonra, Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Murat Koçtürk, “Değişim Sürecinde Türkiye Ekonomisi” başlıklı, görselle desteklenen bir sunum gerçekleştirdi.

Salihli TSO Sardes Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların yöneticilerinin yanı sıra, özel sektör temsilcileri, iş insanları ve akademisyenler katıldı.

Sertifika programında, Temel Finansal Okuryazarlık,  Finansal Tablolar Analizi, İşletmeler İçin Veri Yönetimi, Hukuki Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk, Şirketlerin Kişisel Verilerin Korunması Kanununa Uyumu, Pazarlama Stratejileri, Sanayi ve Girişimciler İçin Fikri Mülkiyet Hakları, Güncel Liderlik Modelleri ve Lider-Üye İletişimi, İş İlişkisinde İşçi ve İşverenlerin Hak ve Yükümlülükleri’nin yanı sıra, hem teorik hem de uygulama olarak verilecek.

Altı hafta sürecek olan program sonunda katılımcılara sertifika verilecek.