Yapılandırma için son başvuru süresi 31 Mayıs

12 Mart’ta yürürlüğe giren 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’dan yararlanmak isteyenler için başvuru süresi ay sonunda sona eriyor.

2023-5-4

Manisa Vergi Dairesi yetkilileri, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, geçmiş yıllara ait vergi borçlarına ödeme kolaylığı getiren yapılandırmaya başvuru süresinin azaldığı konusuna dikkat çekti.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki ziyarete Manisa Vergi Dairesi Başkan Vekili İbrahim Koç’un yanı sıra Grup Müdürü Mehmet Uslu, Manisa İhtisas Vergi Dairesi Müdürü Erdoğan Ültay ile Salihli Adil Oral Vergi Dairesi Müdürü Talip Kara katıldı.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Oda’nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra, Salihli’deki mükelleflerin vergilerini ödeme konusunda oldukça dikkatli olduğunu belirtti. İlçenin ekonomisi ve belli başlı gelir getirici üretim faaliyetleri hakkında açıklamalar yapan Yüksel, Salihli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikaların sürekli bir gelişme içinde olduklarını anlattı.

Ziyarete Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral’ın yanı sıra, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya ile Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik de katıldı.

Kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığı getiren 7440 sayılı yapılandırma kanunu için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Vatandaşların kamuya olan borç yükünü azaltmayı amaçlayan kanunla; vergi, vergi cezaları, idari para cezaları ve ecrimisillerle ilgili ihtilaflar sonlandırılacak. Devam eden vergi incelemeleri ve takdir işlemleri için kanundan yararlanılabilecek.

7440 sayılı kanundan yararlanmak isteyenler 31 Mayıs tarihine kadar Gelir İdaresi’ne başvurabilecek.  Ödemeler peşin veya taksitler halinde yapılabilecek.