Salihli şiirle şenlendi

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Hüseyin Peker, Bilsen Başaran ve Özge Sönmez, “İkindi’den Sonra Şiir” etkinliğinde eserlerini seslendirdi.

2023-5-5

İsmi şiir ile özdeşleşen Salihli’de, bu alanda yeni bir etkinlik düzenlendi. Uzun yıllar “Şiir İkindileri”nin düzenlendiği ve bir süre ara verildikten sonra 2019 yılından itibaren “İkindiden Sonra Şiir” ismiyle devam ettirilen şiir etkinliklerinin beşincisinde üç ünlü şair bir araya geldi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Feedtech Makine ve Artemis Dergisi’nin sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, Salihli TSO’nun Sardes Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Salihli’de ikamet eden ünlü yazar Habib Bektaş ve Artemis Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Çağlar’ın organize ettiği etkinliğe edebiyat dünyasının üç değerli ismi Hüseyin Peker, Bilsen Başaran ve Özge Sönmez konuk oldu. Etkinlikte ayrıca Salihli’de ikamet eden şairler de kendi şiirlerini okudu.

Etkinliği, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel’in yanı sıra Meclis Başkanı Süleyman Oral, Başkan Yardımcısı Günay Topkaya, iş insanları ve şiir tutkunu Salihlililer zevkle takip etti. Söyleşi ve şiir okumalarının sonunda yazarlar kitaplarını imzaladı.

Salihli’yi şiirle, edebiyat dünyamızın önemli şairleriyle buluşturmayı amaçlayan ve 2019 yılında ilki gerçekleşen “İkindi’den Sonra Şiir” etkinliklerinin önceki buluşmalarında Habib Bektaş, Ertuğrul Özüaydın, Tuğrul Keskin ve Hidayet Karakuş yer aldı.

Salihli’de yaklaşık otuz yıl boyunca yapılan Şiir İkindileri’nin izini süren etkinlik bahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki kez düzenleniyor.