Salihli TSO delegeleri TOBB Genel Kurulu’na katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 79. Genel Kurulu, Ankara’daki genel merkezde yapıldı. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yeniden başkan seçildiği genel kurulda Salihli TSO’yu 4 isim temsil etti.

2023-6-1

Türkiye genelindeki iş dünyasının çatı örgütü olan ve 81 ildeki ticaret ve sanayi odaları, deniz ticaret odaları ile borsaların üye olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin genel kurulu, üç gün süren programların sonunda tamamlandı.

TOBB Genel Kurul Divanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler ile birlikte Anıtkabir ziyareti ve saygı duruşu ile başlayan program Birlik merkezinde düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi takdim töreni ile devam etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Cumhurbaşkanı yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirilen törende, camiaya en uzun süre hizmet etmiş çalışanlara hizmet şeref belgeleri takdim edildi.

TOBB Genel Kurulu’nda Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Meclis Başkanı Süleyman Oral ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TOBB delegesi Günay Topkaya ile Genel Sekreter Levent Kılınçaslan temsil etti.

TOBB’un Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nda sözcülük görevi yürütmüş olan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel, Komisyon’un 4 yıllık görev süresinde yaptığı çalışmaların raporunu genel kurulda sundu. Yüksel, yapılan görevlendirmeden sonra yeniden Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyeliğine seçildi.

Genel Kurul’un sonunda yapılan seçimde, TOBB Başkanlığı’na yeniden Rifat Hisarcıklıoğlu getirildi. Toplam 20 kişiden oluşan TOBB’un yeni Yönetim Kurulu’nda Ege’den 3 isim yer aldı. İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, 4 yıl boyunca TOBB’un yönetiminde yer alacak.