Salihli’de kadın emeği şenliği

Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği “Kadın Girişimciler Tanıtım Günleri” etkinliğinde 150 stantta el emeği ürünler tanıtılıp, satışa sunuldu. Etkinlikte Kadınların sunduğu ritim gösterisi katılımcıları coşturdu.

2023-6-2

Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun geleneksel hale gelen “Kadın Girişimciler Tanıtım Günleri’nin sekizincisi Laminarya Cafe’nin bahçesinde düzenlendi. Aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla el hünerlerini değerlendirmek ve ekonomik bir değer yaratmak üzere yola çıkan kadınları bir araya getiren tanıtım günleri bu yıl 150 kadını bir araya getirdi.

Doğayla iç içe yer alan stantlarda kadınlar örgü çanta ve şapkalar, Amigurumi bebekler, aksesuarlar, takılar, giysiler ve masa örtüleri gibi tekstil ürünlerinin yanı sıra; tatlı- tuzlu onlarca çeşit yiyecek satışı yaptı. Büyük bir özenle hazırlanan stantlara ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Kadın Girişimciler Tanıtım Günleri’ne Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam,  Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran, İş- Kur Müdürü Huriye Özcan’ın yanı sıra Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, TSO Meclis Başkanı Süleyman Ora, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı Günseli Özen, Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Eren İlhan Güney, TSO başkan yardımcıları Taner Kalay ve Günay Topkaya ile yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Salihli Şubesi tarafından etkinlik çerçevesinde ayrıca kalabalık katılımlı bir kahvaltı düzenlendi. Salihli’yi adeta bir şenlik havasına büründüren etkinliğe ve kahvaltıya bu yıl İzmir’deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği de 40 kişilik bir grupla katılım sağladı.

Tanıtım Günleri’nin açılışında bir konuşma yapan Salihli TSO Başkanı İbrahim Yüksel, kadınlara el emeklerini değerlendirmeleri için ilham veren tanıtım günlerine her yıl bir öncekinden daha fazla katılım olmasının, bu etkinliğin başarılı olduğunu açıkça gösterdiğini kaydetti. TSO’nun Kadın Girişimciler Kurulu’nun yaptıkları etkinliklerin büyük ses getirdiğini ve dayanışma ruhunu ortaya koyduğunu vurgulayan Yüksel, eğitimlerle desteklenen ve kadınları bilinçlendiren bu çabaların takdire layık olduğunu ifade etti.

Etkinliğe eşi Semra Sağlam ile birlikte katılan Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam da yaptığı konuşmada Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu’nun etkinliklerini yakından takip ettiğini belirtti. Sağlam, ekonomik bir değer yaratmaya yönelik yapılan faaliyetlerin çok kıymetli olduğunu sözlerine ekledi.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Benay Oral da yaptığı konuşmada kadının emeğinin ekonomik değere dönüştürmek için çaba sarf ettiklerini, bu çabalarının sonucunda olumlu sonuçlar almalarının sevindirici olduğunu ifade etti.

Konuşmaların devamında, protokol üyeleri 150 standı tek tek gezerek, ürünler hakkında girişimci kadınlardan bilgi aldı. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümünde Atatürk’ün başlattığı şapka devrimine atıfta bulunan standı büyük ilgi gördü.

Salihli TSO Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinden oluşan Ritim Grubu’nun yanı sıra bandonun çaldığı hareketli müzikler tanıtım günleri katılımcılarına renkli anlar yaşattı.